Wednesday, 15 July 2015

Shopink gahye @ Vietnam

                                                Assalamulalikum Korunk....

Pejam celik pejam celik jap je nak habis dah ramadhan...sedih rasanye...Esok nak raya daaa...Dikesempatan ini saya mengambil peluang untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir d Batin...Semoga korunk semua bergembira di Hari yg Mulia ini...haaaaa....pd 11-13 July yg lalu kami mengambil peluang g Vietnam kononye nak shopink Ghaye...tp nak dinasihatakan lain kali jgn jadi cam kami...huhuh...Tips-tips:-

1)-Bln pose manyak kedai yg TUTUP...xtaulaa kenapa??kami stay kat Saigon Pink 2...hotel yg TAK DIRECOMANDED....xbest langsung...tp layankan ajeeeee...hotel ni mmg walking distance je nak ke Ben Than Market...Hotel yg best adalah Hotel Apha...cubalaa korunk googel...tak banyak tempat pown kami explorer...
 
2-) Balik2 g Ben Than market kat sini kalo korunk nak shopink korunk Towar laa hage 50% dari hage yg depa offer...kalo tak dapat BLAH je...mmg depa -depa ni Gengster alal Petaling Street...tp buat derkkkk jerrr...Kaslo korunk mmg betui2 nak beli baru tawar kalo saje2 jgn cari nahas naaa...Hehehe..
3- )pastu sy beli Jubah d baju Kurung Lycra..Hage between RM 50-90...mmg puass hati...kalo rajin jalan RM 30 pown leh dapat...nak wat cam ne kedai banyak yg tutup...kedai ROHANI pown pilihan banyak kedai ni terletak di belakang Ben Than Market....
4-) Kedai makanan pown rata-rata tutup taw...Kami ari tu mkn kat restoren Serai...Mmg sedappp bangat...bole layann tekak ni...pastu restoran Kg Melayu terletak sebelah je Restoran basiroh...Sedapppp gak..cuba order Bihun gorennye,,,sedapppp bg kami..Hage RM 19 ..Hage boleh tahanlaa bg kami...utk 4 org makan RM 74...kira oklaa nasi utk 3 org...mee Hailam,...seafod Asam Pedas..Sayur Taugeh..Telur..Ayam goring Tauhu..siap bg Diskaun 10%. Makanan Muslim mmg senang ditemui Antara yg popular nabil Briyani,Restoran Basiroh..Restoran kg Pandan.Pastu korunk kalo terjah Vietnam Rugiii tak try Kopi Vietnam Muslim...Sodapppp...1 hari adalah 3 bekas kami minum tu sbb bln pose kalo x pose lagi laa dsyattt penangan...
5-) Kami sempat gak Terjah Rusiian Market kat sini di jual Winter2 cloth...dan adalah sikit baju sukan d kanak2...2 tingkat...hajat di hati nak beli winter cloth utk mama d Daniel tp mamam tak berkenan d sesuwai utk mam alih2 beli utk Daniel je...dari Hotel kami ke sini kena tambah texi RM 150 Dong je...kalo korunk nak naik taxi naik Vinnasiun punye d make sure pakai meter kalo depa tak nak jgn naik...utk elak kena tipu k...tu je kot Info yg dapat sharing...jom lynnn pic













akhirnye rembat Winter cloth ni kat dlm Ben Than Market Rm 55sahaja konon bran North  


Dpn Saiogon Pink Kat sini juai baju2 kanank2 manyak












yg ni rembat kat Russian Market RM 135

No comments:

Post a comment