Thursday, 14 May 2015

Vacation ke Sabah sempena Besday Daniel....

                            Assalamualaikum korunk....

Apa khabaq???Lamanyeeeeeeeeeeeeeeeee x terjah sini naaa...bz kah??xdelaa sgt ...tp nape eyh??MALAS...hehehehe...tulaa jawapannye...oklaaa back to the point sebanrnye 24 Feb adalah hari ulangtahun kelahiran Muhammad Daniel satu2nye hero kami buat masa ini...Kami plan celebrate kat Kundasang Sabah...Alhamdulillah berjalan lancer seperti yang dirancang...Nak jenjalan ke Sabah ni tak perlu nak pakai pakej2 kat travel agency bagai...lani dah mudah..pakai jerrr application Waze download pakai tepon Android korunk...mmg amat mudah kami sewa kete pastu ronda rondalaa ni Contact no En Sharul 0198077165 mmg puas hati.....1st day Kami stay kat Pine Resort...Bilik Hotelnye biase2 je..tp view mmg menarik lagi2 kalo anda pilih Blok S...yg paling atas plg dekat ngan view mountain...pepagi bangun bukak jendela dah leh Nampak view yg sungguh Osem...tp di INGATKAN better bangun seawal 5.30 pagi...kat Sabah subuh awai...kol 6pagi dah terang taw uolls....kol 6 pagi tu MasyaAllah viewnyeee sungguhlaa cantekkkkkk...kol 7.30 cam tu dah penuh kabusss...rugiii kalo lepaskan peluang tu...Hari ke 2 kami stay kat Dreamhotel Biliknye much more better than pine resort view pon awesome...puasss hatiiii...Hari ke3 kami dah balik ke KK stay kat Promenade Hotel...d best part biliknye kita bole masak kat dalam tu...Dapor d peti ais ada...bwk je bahan2 dan kuali siap2.... .ok bersama-sama ini sy sertakan itinerary utk korunk rujuk...moga bermanfaat...sowy laa pic pic berterabur...HUHUHU


ITINERARY VACATION KE SABAH

Day 1 (24 Feb 2015) Hotel : Kinabalu Pine Resort

10.30 pagi                              -Bertolak ke Kundasang

11.30 pagi                              - Singgah Rumah Terbalik (dkt ngan Shell)

12.30-1.30 ptg                      -  Lunch kat Pekan Nabalu

                                                 (Tuaran-Tamparuli-pekan Nabalu)


2.30 ptg                                  - Check in  Kinabalu Pine Resort

2.30 -4.00 ptg                         - Mandi,Solat d berehat

4.30 ptg                                  -Berposing sekitar Resort

7.00 mlm                                - Dinner @ Resort

9.00 mlm                                - Solat d Tido

 

Day 2 (25 Feb 2015) Hotel : Dream World Resort

6.00                                        -Solat subuh

7.30 pg                                   - Breakfast

8.00 pg – 10.30 pg                - Berjalan-jalan sekitar Pine Resort

11.00 pg                                 - Check Out (Lunch kat Intan restoran) dkt area pine Resort .ada  
                                                 Chicken Wings d sup panas

12.00ptg- 5.00 ptg                - Kundasang War Memorial         Park,Sungai                            
                                                Tagal (Ikan Kelah), Desa Cattle Farm

5.00 ptg                                  - Check in di Dream World Hotel (1 km je dr Ladang Lembu)

6.30 ptg                                  -  Dinner kat pintu masuk luar hotel ..Steamboat seafood(not bad)
                                                  d rehat

 

Day 3 (26 Feb 2015) Hotel : Promenade

8.00                            - Breakfast / Check out

9.30pg                        - Desa castle Farm, Sabah Tea, Hot Spring Poring

1.00 ptg                      - Bertolak ke Kota Kinabalu / singgah kat Pekan Kundasng                

4.00 ptg                      - Check in      mkn/ Solat

5.00 ptg                      - Jalan2 di Filipino Market

8.00 mlm                    - Dinner @ Kg Air/jln @ pasar Mlm

10.00 mlm                 - Tido

 

Day 4 (27 Feb 2015)

7.00 pg                       -Bfast d check out

8.30 pg                       -Sampai Airport / pulang kereta


kat Hotel Dream World resort


Luar bilik kami...mmg leh santai2 sini...best ni kat Pine resort


Belakang bilik Kami (pine Resort)





Pepagiii tu layan kopi panass ngan meggi pown sodap





dari Pine Resort


Ni view kat Dreamworld Hotel

Dreamworld resort












kami sewa kete Axia je utk 3 hari RM 330 jerr...dapat kete baru agie ni contact no En Sharul 0198077165...mmg puas hati




Ni air terjun kat dalam kawasan Hot Spring...bole wat spa kaki kat sini ngan ikan2 kecil dlm air tu

cedapppp susu beli kat Dairy Farm

kena sembelih kat Filiphino market udang galah...hage cekik darah

mkn ice cream yummy

@ rumah terbalik




dalam bilik Pine Resort...biase2 jer tp selesa la










10.25 pg                     -Flight pulang

 

                       

 

No comments:

Post a comment