Monday, 18 July 2016

MALDIVES 2016..teaser




Tuesday, 26 April 2016

My Mini Garden 2016-make over

                                               Assalamualaikum korunk....


2016 nie rasa cam byk ketinggalan daa saya...kemalasan d bz ngan mcm2 hal xsempat d tak de mood nak update blog...kebanyakkan share kat FB jo....HAHAHA...2016 nie sy mmg kemaruk tol make over mini garden saya tambah lak anak pown sama minat ....makin menjadilaa...meh sy bg teaser sikit

Monday, 25 April 2016

Legoland, Johore

                                               Assalamualaikum korunk....


iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii korunk....Sihat??Moga semuanya senantiasa terpelihara dibawah lindungan Allah swt..Nie nak citer sikit last week kami spend time @ LEGOLAND..konon-konon nk celebrate besday saya...mmmm...apa apa pown Alhamdulillah...besday sy pd 21 April yg lepas...kami g 2 hari je...sebaik check out kami singgah lawat Ayah saya @ kota Tinggi...kali nie kami stay kat Somerset Service Residence(SSR) (puteri Harbour)..oklaa  not bad ..Hage 1 nite stay RM 325 net including bfast.. berbeza-beza ikut ari  kata reception counter dapat hage gitu coz depa celebrate Anniversary biase 400 ke atas 1 night....the best part SSR nie korunk leh masak kat dalam tu...ada equipment di sediakan etc dapur..peti ais...Swimming poolnye osem nice view.. 9 minit dr Hotel nie ke LEGOLAND...bersebalah ngan Hellokitty (walking distance je) kalo korunk nak taw SSR nie ada 2 satu lagi kat sebelah LEGOLAND je...yg tu namanye Sommerset Medini.jom layan pic
Add caption




















swimming pool area

Thursday, 7 January 2016

Jenjalan Melaka-Short Vacation 2016

                                       Assalamualaikum Korunk....

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...sihat???windunyerrr lama ghasenya tak berbloging...Rasanya masih belum terlambat nak wish selamat menyambut tahun baru na...Moga-moga 2016 nie memberikan seribu 1 kegembiraan d keberkatan kpd kita semua..Insya Allah....sowy laa bz bz ngan macam2 tu yg dah bersawang pown blog ni haaa...HAHAHA....pd weekend yg lepas 2 -3 Jan..tetiba hubby kata dia leh cuti..jommm kita g jenjalan...maka kita pown last minit plan laa...nak wat gane hubby kita mmg susah nk cuti2 nie...nasib si isteri nie cam2 idea yg mmg da tersedia tersusun dlm benak fikiran..HAHAH..bab jenjalan mmg lajuuuuuuuuuuuu..HAHAHA...x sia-sia laa pengalaman kita @ Travel agency once upon a time dulu...dapt dimanfaat sebaiknyer..Insya Allah...daaa lama teringinnn mengidam nk duk Hotel Philea Resort Melaka nie...ala2 resort gitu...kami just walk in je haaa...last minit  plan kan....nasib baik Bilik masih available...utk pengetahuan korunk depa g tau Hage bilik Standard RM 680++...tp sy guna Gov rate dapatlaa Rm 450 tp depa kata tetiba ada lak surcharge tu weekend Rm 50..so total RM 500 laa kami bayar...so far mmg BEStttttttttttttttttttttttt laa dok hotel nie..standing Berjaya Hotel @ Langkawi tu cuma sini tak de Jacuzzi cam kat Berjaya...overall mmg best...Highly recomanded... Jom layan pic naa...bwh nie de simple itinerary...nama pown last minit plan so xdela merayau byk tempat mana pown...time pown Limited

Day 1 ( 2 Januari 2016)

11.00 pg             - Lps cuci kete @ Car's Alamanda...bfast kami bertolak
1.00 ptg             - Sampai @ Philea Resort, Ayer keroh Melaka
1.30-3.00 ptg     - Rehat d solat
3.00ptg              - Lunch @ Cendol Bakar terus g shopink @ Famosa outlet yg baru tu...mmg  
                            enjoyyy  
                            shopink    sini ..SERIUSSS murah xtaulaa sempena New year ke apa...xplan pown   
                            nk  shopink...so xde laa bwk duit bebayk...pendek kata mmg xde
                            peruntukkan..huhu...SERIUSSS murah dari JPO Johore tu taw...
6.000 ptg           - lps solat asar terus g cari Asam pedas mona...tp x jumpe end up kita makan asam
                            pedas  lain...pe ntah nama kedai lupa,,,so sowy xsnap pic pown bateri low da...
7.30 ptg            - sempat round kat area ! Malaysia ..Bas truck Food Court area...ada org recomand  
                           tempat nie...tp hubby xberkenan nk mkn asam pedas gak...
10.00 mlm        - Balik Hotel,mandi solat d rehat

Day 2 (3 Januari 2016)

10.00 pg        - Bfast...menu mmg puas hati gak...so variety
11.00 pg-1.00 ptg - layan Daniel main @ swimming pool
1.30                      - g MITC Melaka....Shopink pink lagi @ KK Home d ada few shop
3.00 ptg                - G A Famosa Zoo (Daniel Njoy ) berbaloi bayar...sowy enterance fees x
                               taw...huhu hubby yg bayo...korunk check kat website na..sowy taw...
5.00 ptg               - singgah Afamsosa Outlet 1 more time u..HAHAHA..soalt sekali
6.00 ptg               - mkn @ Cendol bakar
7.30                     - solat d balik KL





Buffet bfast yg super osemmm




 


Monday, 2 November 2015

Mood memasak

                                              Assalamualaikum korunk....


Hyeeeeeeeeeeeeeeeeee...ari ni kan saya nak citer pasal mood saya yg ntahlaa nak kata ala2 makcik kata laa...hehehe,,,sy suka masak...baking...d sukaaa laaa spend time kat kitchen  suddenly...I loveeeeeeeeeeeee to do so I don't know why...dulo2 pon sukerrr tp xdelaa seexcited cam gini...HEHEH...x caya???Biarlaa gambar berbicara...sat agie saya share naaa...pastu kan saya sukaa laaa design2 pinggan mangkuk yg sy googel ni...kegilaan nak wat collection lak...kannnn cam makcik2...factor usia kot...dulo2 ms sy umur 20an kan...masa mak ajak g shopink pinggan mangkuk or brg dapor..>ADuhaiiiiiiiiiiiiiiiii stresss weiii...x minat...lanie...ehem ehem bukan main lagi....kikiki...sapa taw kat mane leh dapat pinggan mangkuk lawo2 tu...tgk dlm org putih punye collection tu...kat MEsia di manaaaaaaaaaaaaaa...uwaaaaaaaaaaaa...sukerrrrrrrrrrrrrrrrrr sesangat